Op vrijdag 7 oktober zijn de bewoners van Laarstede verrast met een bijzonder evenement. Nu het weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten heeft de Stichting Vrienden van Laarstede het initiatief genomen om de bewoners samen te brengen voor een gezellige ontspanningsmiddag. Liefst 75 personen waren aanwezig, waaronder ook bewoners van Laarstede/Kloosterhof. De middag werd mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de activiteitenbegeleiding en een aantal vrijwilligers.

Om te beginnen genoot men van een kop koffie of thee met een lekker gebakje. Voorzitster Annie van Gestel opende de middag en gaf uitleg over de Stichting Vrienden van Laarstede. Het bestuur bestaat verder uit Wim Timmers, Diny van der Zanden en Wim van Lith. De stichting is opgericht in augustus 2020 om gelden bij elkaar te brengen om wat extra’s te kunnen doen voor de bewoners. Inmiddels zit er voldoende geld in de pot om deze middag mogelijk te maken.

Vervolgens kondigt Annie de muzikale gasten uit Gassel aan. De groep “Speulenderwijs” verzorgde een optreden met als thema “de trein van onze levensreis”. Met sketches, mooie liedjes en herkenbare verhalen vlochten ze vroeger en nu moeiteloos aan elkaar. Er waren teksten op papier rondgedeeld, zodat iedereen fijn kon meezingen. In de pauze was er voor iedereen een drankje en een hapje.

De aanwezigen lieten duidelijk merken dat de middag erg in de smaak was gevallen. Wim Timmers bedankte de dames van “Speulenderwijs” voor hun geweldige optreden waarna een hartelijk applaus klonk. Jolanda Derksen, activiteitenbegeleidster van Laarstede, complimenteerde de Stichting Vrienden van Laarstede met dit initiatief. Om in de toekomst meer mogelijk te maken zijn meer donaties en sponsorbijdragen zeer welkom. Doneren kan op deze pagina.